Bine aţi venit la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu" Arad!

director, prof. Aurelian Stana
director adjunct, prof. Lupea Georgiana

joi, 29 martie 2012

Concursul "Smart"

             Astăzi, 29.03.2012, a avut loc la şcoala noastră concursul  "Smart" la disciplina matematică. Au participat elevi din clasele I - VIII.
             Participarea la acest concurs este deja o tradiţie în şcoala noastră, încă de când a fost iniţiat, elevii înscriindu-se cu interes.
             Concursurile SMART sunt axate pe secţiunile: MATEMATICĂ, LIMBA ROMÂNĂ, LIMBA ENGLEZĂ, LIMBA FRANCEZĂ, si CULTURĂ  GENERALĂ, aceasta din urmă fiind o probă ce conţine întrebări din disciplinele: ştiinţe, respectiv biologie, istorie şi geografie (în funcţie de clasă). Materia de concurs este cea prevăzută în programa şcolară, din semestrul în curs, studiată cu aproximativ două săptămâni înainte de data concursului. Toate întrebările sunt realizate pe fiecare materie în parte, de cadre didactice titulare active.
Concursurile sunt organizate semestrial, acestea ocupând doar o oră/o oră şi jumătate din ziua în care au loc, nepericlitându-se procesul de învăţământ.
              Probele au loc în unităţile şcolare, simultan, la nivel naţional şi constau într-un test grilă cu 15 - 20 întrebări, fiecare având 5 variante de răspuns din care numai una corectă. 

                                                  Organizator, prof. Mircea  Adina 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.