Bine aţi venit la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu" Arad!

director, prof. Aurelian Stana
director adjunct, prof. Lupea Georgiana

miercuri, 21 martie 2012

Cangurul matematic - clasele IV - VIII

              Vineri, 16 martie 2012, a avut loc  Concursul  Internaţional  de  Matematică  Aplicată  CANGURUL, pentru clasele IV - VIII.
              Concursul are ca obiectiv promovarea matematicii în rândul milioanelor de elevi din Europa. Competiţia mobilizează nu numai cunoştinţele matematice ale elevilor, ci şi intuiţia, imaginaţia, gândirea creativă şi aplicativă, capacitatea de a selecta şi de a lua decizii. Familiarizează elevii cu o metodă modernă de testare-verificare, testul grilă, antrenându-i astfel pentru examenele viitoare.
              Concursul oferă cercetătorilor o bază de date pentru realizarea de studii asupra capacităţii elevilor de a înţelege şi de a aplica matematica.
              Este un proiect educaţional adresat tuturor elevilor claselor I-XII, nu numai celor mai buni. Testul este astfel structurat încât fiecare elev să poată rezolva măcar o parte din probleme. Acest tip de concurs propune o formă modernă de educaţie: învăţarea prin joc.
              Concursul constă în teste grilă cu probleme grupate pe clase, astfel: I, II, III, IV, V-VI, VII-VIII, IX-X, XI-XII. Problemele sunt structurate pe grade de dificultate: 3 puncte, 4 puncte şi 5 puncte.
              Subiectele pentru clasele IV-XII sunt elaborate şi selectate de echipe internaţionale de profesori.
Lucrările sunt corectate computerizat, asigurând calcularea imparţială a punctajelor şi stabilirea clasamentelor.
              Câştigătorii la nivel naţional sunt stabiliţi în urma unei probe de baraj, ai cărei participanţi sunt desemnaţi de o comisie formată din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi Inspectoratelor Şcolare.

                                                                             Organizator, prof.  Cilibia  Claudia














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.