Bine aţi venit la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu" Arad!

director, prof. Aurelian Stana
director adjunct, prof. Lupea Georgiana

miercuri, 10 februarie 2021

„Ziua Internaţională a Cititului Împreună” - #ZICI 2021

„Ziua Internaţională a Cititului Împreună” sau „Ziua Internaţională a Cititului cu voce tare” este un eveniment global inițiat de Asociaţia LitWorld și marcat în peste 100 de țări, în prima sau a doua miercuri din luna februarie. Prin această zi se doreşte să fie atrasă atenţia comunităţii internaţionale asupra importanţei cititului și a alfabetizării ca drept fundamental al omului.
În România evenimentul a început să fie marcat din 2015, Asociaţia „Citim Împreună România” organizând acțiuni în acest sens.
În fiecare an, la începutul lunii februarie, Ziua Internațională a Cititului Împreună reamintește importanța lecturării poveștilor cu voce tare alături de copii, profesori, părinți, bunici. Participanții sunt încurajați să selecteze o carte, să găsească un prieten și să citească cu voce tare.
Indiferent de vârstă, cititul cu voce tare implică existența unui grup de persoane, a unei atmosfere calde și luminoase cu o ceașcă de ceai și o lampă aprinsă. Niciodată nu este prea târziu pentru a ne aduna să depănăm istorioare și snoave care să ajute la dezvoltarea limbajului și la învățarea social-emoțională sau mai bine zis care să ne încălzească sufletele.
Cu această ocazie, elevii ciclului primar au citit împreună, au colorat ceasuri având această tematică, pe care le-au pus pe mână, respectiv au primit diplome. Fotografiile sunt din activitățile claselor pregătitoare C, I A, I B, I C, a IV-a A, a IV-a B.

CLASA PREGĂTITOARE C - Muzicanții din Bremen
(Prof. înv. primar Bărdan Terezia)
CLASA I A - DEGEȚICA
(Prof. înv. primar Balint Laura)
CLASA I B
(Prof. înv. primar Dreghici Mihaela)

CLASA I C
(Prof. înv. primar Pribac Hanelore)

CLASA a IV-a A
(Prof. înv. primar Binchiciu Ileana)

CLASA a IV-a B
(Prof. înv. primar Lupea Georgiana)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.