Bine aţi venit la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu" Arad!

director, prof. Aurelian Stana
director adjunct, prof. Lupea Georgiana

marți, 10 decembrie 2019

Expoziție de jucării de demult


      O expoziţie în care sunt prezentate 1.000 de jucării, cele mai vechi de la începutul secolului trecut, a fost deschisă, marţi, la Complexul Muzeal Arad, organizatorii dorind să le prezinte celor mici cum şi-au petrecut copilăria părinţii sau bunicii lor.

      Expoziţia este organizată împreună cu Asociaţia Muzeul Jucăriilor Bucureşti şi cuprinde figurine, păpuşi, maşinuţe, trenuleţe, roboţi, rachete sau nave spaţiale, o parte fiind aranjate în jurul unui brad de Crăciun.
Sute de copii le-au admirat încă din prima zi a expoziţiei, care va rămâne deschisă până în 15 ianuarie 2020.

       Curatorii expoziţiei sunt fraţii Cristian şi Mihai Dumitru, fondatori ai asociaţiei, în colecţia căreia se găsesc peste 15.000 de jucării.

"Poate cea mai veche jucărie din colecţie este un urs din paie, îmbrăcat în pluş, cu ochii din sticlă. Are peste 100 de ani, era o jucărie foarte populară în Germania, dar s-a regăsit şi în copilăria românească în perioada interbelică. Au găsit-o nişte prieteni în podul unei case ce urma să fie demolată. De altfel, o parte dintre jucăriile din colecţie au fost recuperate din zona în care s-a construit Casa Poporului, unde podurile ascundeau adevărate comori", a declarat Cristian Dumitru.

       Fraţii Dumitru au adus la Arad şi peste 300 de obiecte fabricate înainte de 1989 la fabrica de jucării "Arădeanca", în special păpuşi.



      La această expoziție au participat din școala noastră elevii claselor pregătitoare A, a II-a B și a V-a B, alături de doamnele profesor, Balint Laura, Bibarț Cristiana, Roșan Delia. La final copiii au fost recompensați cu saloane și turtă dulce.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.