Bine aţi venit la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu" Arad!

director, prof. Aurelian Stana
director adjunct, prof. Lupea Georgiana

marți, 17 noiembrie 2015

Inimoase inimi mici...

       „Inimoase inimi mici, sănătoase inimi mari” este un proiect de informare pe teme medicale, cu accent pe bolile cardiovasculare, adresat copiilor. Proiectul, susţin organizatorii, reprezintă un început foarte bun în sensul creşterii unei generaţii sănătoase, având în vedere că există date statistice care demonstrează o scădere cu cel puţin 5% a bolilor cardiovasculare în rândul celor ce menţin un stil de viaţă sănătos.
         Campania „Inimoase inimi mici, sănătoase inimi mari” a fost anunţată de Adrian Ţolea, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad, în prezenţa doamnei doamnei Erika Stark, director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a dr. Cristian Dină, membru al Comisiei Consultative, a domnului Constantin Cătană, director executiv DSP, a doamnei doctor Mariana Geantă, reprezentant al Primăriei municipiului Arad, a tuturor celor care s-au implicat în mod direct în desfăşurarea acestui amplu proiect adresat elevilor claselor V-VIII din municipiul Arad.
           Durata campaniei este 8 octombrie – 15 decembrie, iar obiectivul principal este acela de a ajuta copiii să dezvolte un stil de viaţă sănătos: să nu se apuce de fumat şi să îşi ajute părinţii şi persoanele apropiate să înţeleagă cum pot fi prevenite bolile cardiovasculare. Evenimentul de lansare al Campaniei „Inimoase inimi mici, sănătoase inimi mari” s-a desfăşurat la Liceul „Sabin Drăgoi”. Pe parcursul întregii perioade, 90 de elevi din cele 22 de şcoli din municipiul Arad au fost implicaţi, sfătuiţi şi instruiţi, iar aceştia, la rândul lor, vor preda cunoştinţele acumulate celor 5200 de copii, colegi de clasă sau de şcoală. Copiii au învăţat ce alimente sunt sănătoase, ce drepturi au, cui se pot adresa dacă au o problema deosebită, cum e alcătuită inima, cum se ia corect pulsul, ce înseamnă tensiune arterială, precum şi principiile de bază ale primului ajutor. 
            Şi de la noi din şcoală a participat un echipaj îndrumat de doamna profesor de biologie, Zgârdea Maria. Miercuri, 11 noiembrie au avut loc activităţile la clasele V-VIII, elevii instruiţi transmiţând cunoştintele dobândite în prealabil.



             
        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.