Bine aţi venit la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu" Arad!

director, prof. Aurelian Stana
director adjunct, prof. Lupea Georgiana

sâmbătă, 4 octombrie 2014

Ziua Mondială fără Maşini

       «Ziua Mondială fără Maşini» a fost marcată la Arad luni, 22 septembrie 2014 prin activităţi educativ-recreative pentru copii, organizate de Primăria Municipiului Arad şi Agenţia Pentru Protecţia Mediului Arad. Vremea nefavorabilă activităţilor în aer liber a schimbat programul pregătit iniţial în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii.
         Reprezentanţii Primăriei, ai Agenţiei de Mediu şi ai Poliţiei Locale au vizitat Şcoala Gimnazială «Mihai Eminescu», Şcoala Gimnazială nr. 5 şi Grădiniţa PP 14, pentru a se întâlni cu elevii şi preşcolarii. În cadrul întâlnirilor cu copiii, s-a discutat despre efectele poluării generate de traficul auto, despre mijloacele de transport alternative şi despre circulaţia cu bicicleta în condiţii de siguranţă.

         În Ziua Europeană fără maşini, în fiecare an, în centrul marilor oraşe europene, traficul este oprit pentru câteva ore, astfel încât localnicii se pot bucura de oraşul lor, mai liniştit şi mai puţin poluat. Această iniţiativă, aparţinând Comunităţii Europene, îşi propune să atragă atenţia asupra necesităţii protejării mediului înconjurător. România este semnatară a acestei declaraţii din anul 2001. (sursa: Wikipedia)
      Ziua Europeană fără maşini face parte din "Săptămâna Europeană a Mobilităţii", la care participă mii de oraşe şi municipii din întreaga Europă şi din afara acesteia. Cu această ocazie se organizează manifestări sportive, culturale etc. care atrag atenţia asupra impactului negativ pe care-l are poluarea generată de maşini asupra sănătaăţi locuitorilor din marile aglomerări urbane. Manifestările sportive au loc pe bulevardele centrale ale marilor metropole.



 Sursa: Live Arad

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.