Bine aţi venit la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu" Arad!

director, prof. Aurelian Stana
director adjunct, prof. Lupea Georgiana

marți, 1 mai 2012

Kid's Dino Dig la Galleria Arad - clasa a II-a A

Luni, 30 aprilie, chiar dacă a fost decretată zi liberă, elevii clasei a II-a A au fost la Galleria Arad pentru o activitate, o "incursiune în timp și spațiu - mai precis în era dinozaurilor".
            Informaţiile le-am preluat de la organizatori:
"Kids` Dino Dig este un proiect de amploare cu scop educativ. Conceptul presupune pe de o parte, îmbogățirea bagajului de cunostințe despre primele forme de viață de pe Pământ, iar pe de altă parte, micii arheologi vor învăța ce înseamnă munca în echipă. În același timp, întreaga activitate îi va face pe cei mici să guste din plin din mirajul lumii preistorice, vor avea parte de multă aventură și desigur vor avea  posibilitatea de a se fotografia cu dinozaurii expuși. Kid’s Dino Dig reprezintă o premieră pentru Arad pe acest palier de activitate, însă reprezintă un încă un pas făcut de Galleria Arad spre implicarea în ceea ce înseamnă educația copiilor noștri.
Scenariul evenimentului reflectă experiența unui grup de oameni de știință care lucrează la un proiect de săpături de dinozauri de mai bine de 10 ani. Într–un final, au descoperit un strat de fosile, care, cred specialiștii, aparțin unei specii de dinozauri care a trăit în Era Cretacică, adică de acum 120 milioane de ani. Pentru a completa proiectul, au nevoie de o echipă mai mare. De aceea, scopul oamenilor de știință este să–i ducă pe micii paleontologi la zona de săpat, să-i instruiască și astfel să finalizeze lucrarea într-un timp mai scurt.
 În cadrul expediției, copiii participanți au fost împărtiti în două echipe de câte 10 "oameni de știință" și au fost echipați corespunzător, cu fiecare element necesar într-un asemenea demers. Sub îndrumarea unui profesor de paleontologie, copiii au aflat cum să întrebuințeze instrumentele necesare pentru a face săpături, a excava și a descoperi fosilele dinozaurilor care au trăit pe pământ cu milioane de ani în urmă. După cercetarea desfășurată pe teren, copiii au facut un tur prin spațiul dedicat lumii preistorice. Este o incursiune în timp, ce constă în vizitarea a cinci expoziții – „Era Dinozaurilor”, „Să Cunoaștem Dinozaurii”, „Replica Scheletului de Dinozaur”,“Replicile Fosilelor de Dinozaur”, „Amprentă de Dinozaur„ - care va asigura copiilor informații de bază referitoare la viața de acum sute de milioane de ani, urmând ca la final, micii, de acum, specialiști, să primească certificate de mici experți în paleontologie."

                                                        Prof. inv. primar, Balint Laura



























































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.