Bine aţi venit la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu" Arad!

director, prof. Aurelian Stana
director adjunct, prof. Lupea Georgiana

sâmbătă, 29 martie 2025

Olimpiada Interdisciplinară "Cultură și Spiritualitate Românească"

Astăzi, 29.03.2025, a avut loc Olimpiada Interdisciplinară "Cultură și Spiritualitate Românească" (Limba și literatura română și Religie), etapa județeană, unde următorii elevi au obținut rezultate foarte frumoase:

1. Clasa a V-a:
Mircea Cristian - 90 p. (prof. Roșu Alexandra și prof. Ciucaș Adriana),
Proteasa Ștefan - 82 p. (prof. Roșu Alexandra și prof. Ciucaș Adriana),
Secoșan Anya - 81 p. (prof. Roșu Alexandra și prof. Ciucaș Adriana).
2. Clasa a VII-a:
Popescu Tania - 81 p (prof. Morfi Pîrvu Adina și prof. Ciucaș Adriana).
3. Clasa a VIII-a:
Hutopilă Aneliz - 88 p. (prof. Morfi Pîrvu Adina și prof. Ciucaș Adriana),
Almășan Gabriel - 84 p. (prof. Morfi Pîrvu Adina și prof. Ciucaș Adriana).
Rezultate bune au obținut și elevii: Macovei Andra (clasa a V-a), Tudor Robert (clasa a VII-a), Mălai Jessica (clasa a VI-a), Murgu Alessia (clasa a VII-a), Vârtaci Daria (clasa a VI-a) și Pîncotan Sara (clasa a VI-a), coordonați de prof. Roșu Alexandra, prof. Morfi Pîrvu Adina și prof. Ciucaș Adriana.
Îi felicităm pe elevi pentru rezultatele obținute și pe profesorii coordonatori!

vineri, 28 martie 2025

"Copii suntem toți" - ediția a II-a

"Azi a avut loc un eveniment special, dedicat elevilor cu cerințe educaționale speciale și elevilor cu dizabilități, menit să celebreze diversitatea, creativitatea și bucuria de a învăța împreună. Au confirmat participarea un număr record de unități școlare din județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava,,Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea şi București.

Concursul este structurat pe trei secțiuni: „Împreună pentru sport” – Activități care promovează spiritul de echipă și incluziunea prin sport; „Importanța și beneficiile sportului” – Creații digitale și plastice care evidențiază impactul pozitiv al sportului în viața copiilor; „Jocurile în imaginația copiilor” – Prezentări PowerPoint ce reflectă lumea fascinantă a jocurilor, așa cum o văd copiii."
(sursa: Aradon)
O echipă a școlii a participat azi la acest eveniment, fizic și cu desene tematice având în componență elevii:
BARTA ALEX - 5B
NEGRĂU DAVID - 6A
BOTH DAVID - 6A
BĂNĂȚAN DRAGOȘ - 1 A
Felicitări copiilor pentru participare și organizatorilor pentru oportunitate!
Prof. Dincea Manuela


marți, 25 martie 2025

De la grădiniță la școală

Copilul este un mic univers, iar creșterea și devenirea lui ca adult reprezintă un drum lung și sinuos, plin de urcușuri și coborâșuri, al cărui aspect central îl reprezintă personalitatea, în toate aspectele ei. Pasul către școlaritate reprezintă un prag ce implică o serie de aspecte psihologice specifice adaptării școlare, iar acest lucru imprimă o direcție generală a întregii perioade pe care copilul o va petrece în școală. Pentru a înlesni cu mai multă ușurință adaptarea optimă a copilului în școală, se dorește să se mențină o strânsă legătură între școală și grădiniță, două instituții asemănătoare și deosebite, în același timp, scop operaționalizat prin efectuarea de vizite, de colaborări, de schimburi de experiență, ce pun preșcolarii în legătură directă atât cu școlarii cât mai ales cu învățătorul.

Scopul proiectului:

Familiarizarea copiilor cu specificul activităților desfășurate în cadrul clasei de elevi, în vederea unei adaptări optime la regimul școlar. 

Astfel, în cadrul parteneriatului încheiat între cele două instituții, astăzi am primit cu drag vizita micilor preșcolari de la Gradinita P.P.13 Arad pe care îi vom aștepta cu drag în toamnă la școală! Elevii claselor a IV-a A și a IV-a B i-au inițiat pe micii elevi cu activitățile școlare.
(prof. înv. primar Căpățînă Adela
prof. înv. primar Oarcea Mihaela)



Buna Vestire

Buna Vestire sau Anunțarea (în tradiția ortodoxă Blagoveștenia) este o sărbătoare creștină celebrată în data de 25 martie, în amintirea momentului în care Arhanghelul Gabriel a anunțat-o pe Fecioara Maria că-l va naște pe Iisus din Nazaret.

Cu această ocazie, cei mai mici școlari au desfășurat o oră de religie altfel, au participat la o parte a slujbei desfășurată la biserica ortodoxă de pe strada Mihai Eminescu. Au spus o rugăciune, au repetat semnul Crucii, au fost miruiți de către domnul părinte.
Au participat la slujba Sfintei Liturghii elevii clasei pregătitoare A, clasei I A și elevii secției germane III C.
Aducem mulțumiri Părintelui Prof. Cristinel Ioja și credincioșilor Bisericuței de pe Str. Mihai Eminescu, care de fiecare dată sunt atenți cu copiii, oferindu-le ceva dulce!
Dumnezeu să le ajute tuturor!