Ziua Sfântului Martin este sărbătoarea lui Martin de Tours, fixată în calendarul catolic și protestant la data de 11 noiembrie. În Europa Centrală acest obicei are forme diferite, dar în principal constă într-o procesiune cu cântece despre Sf lumea antică, din Imperiul Bizantin, în care creștinii sărbătoreau Ziua Sfântului Martin (11 noiembrie) . Martin și o masă festivă, înainte de postul Crăciunului.
Acest obicei provine dinca pe ultima mare sărbătoare de dinaintea postului de 40 de zile al Crăciunului. În seara zilei de Sf. Martin (în germană Martinstag) are loc în Europa Apuseană o procesiune a copiilor, în care aceștia parcurg un anumit traseu având lămpașe în mâini și cântând cântecul lui Martin (în germană Martinslied). Una din versiunile legendei povestește că Sf. Martin într-o iarnă geroasă mergând călare întâlnește un cerșetor care suferea de frig. Sfântul rupe în două mantia lui și jumătate de mantie o dăruiește cerșetorului.
Elevii ciclului primar au cântat și au mărșăluit marți, 12 noiembrie, în Parcul Reconcilierii, purtând candele aprinse, în cinstea sfântului Martin.
Proiecte realizate de către elevii claselor a Vl-a A și a Vll-a.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.