Prof. Univ. Dr. Ovidiu Papană activează în prezent ca cercetător privat în domeniul organologiei. De-a lungul timpului, pe plan profesional a îmbrățișat cariera muzicală sub diverse forme: dirijor de orchestră folclorică, profesor de muzică, profesor de vioară, profesor universitar la Facultatea de muzică a Universității de Vest din Timișoara (disciplinele: etnomuzicologie și acustică muzicală). Ca interpret muzical s-a remarcat în domeniul instrumentelor tradiționale românești (vioară, drâmbă, fluier) fiind ocazional membru în cadrul unor ansambluri folclorice.
La ora actuală are o colecție de instrumente tradiționale românești de aproximativ 200 de exemplare, colecție care acoperă toată gama de instrumente folosite în practica muzicii din cultura orală românească – dr. Gabriel Hălmăgean/ Complexul Muzeal Arad.
În domeniul organologiei a scris câteva cărți despre instrumentele folosite în muzica tradițională românească. Studiile sale prezintă în mod actualizat aceste instrumente precum și caracteristicile sonore ale emisiilor muzicale. În ultima perioadă de timp cercetările sale abordează fenomenele acustice întâlnite în practica muzicală instrumentală: studiul detaliat al sunetelor cântate de instrumentele tradiționale. În momentul de față, activitatea sa de cercetare din domeniul organologiei este făcută doar în regim privat.
Sursa:
Au vizitat această expoziție elevii claselor a III-a A și a III-a B, alături de doamnele prof. înv. primar Balint Laura și Dreghici Mihaela.
Prof. înv. primar Balint Laura
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.