Bine aţi venit la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu" Arad!

director, prof. Aurelian Stana
director adjunct, prof. Lupea Georgiana

marți, 26 aprilie 2016

SCRISUL PE AXA TIMPULUI



            În săptămâna „Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!” elevii claselor a IV-a A și a IV-a B au  participat la Muzeul de Artă Arad la Expoziția – atelier de lucru „Scrisul pe axa timpului”.
            Aici, elevilor li s-a prezentat evoluția scrisului din cele mai vechi timpuri și până în prezent – de la scrisul cu ajutorul daltei și ciocanului, până la scrisul cu ajutorul computerului. Informațiile prezentate, imaginile și obiectele din cadrul expoziției au fost deosebit de interesante, elevii fiind foarte impresionați.
         Elevii au avut ocazia să scrie câteva rânduri la mașina de scris, la aparatul de scris cu alfabetul Braille, precum și să dea mesaje folosind codul Morse.
            Împărțiți pe grupe, elevii și-au scris numele pe tăblițe de lut, folosind scrierea cuneiformă. În alt atelier de lucru, elevii au avut de descifrat mesajul transmis lor de către faraonul Tutankamon, pe bucăți de piatră, folosind hieroglifele.
            A fost o activitate foarte interesantă, care i-a captivat pe elevi, aceștia participând activ la toate cerințele acțiunii.

prof. înv. primar Binchiciu Ileana
prof. înv. primar Lupea Georgiana


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.