Bine aţi venit la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu" Arad!

director, prof. Aurelian Stana
director adjunct, prof. Lupea Georgiana

joi, 26 noiembrie 2015

La filmare

              Elevii clasei a III-a A au fost vedete la West TV, la filmări pentru Crăciun, la emisiunea " Trăistuţa cu poveşti". Felicitări, copii, suntem mândri de voi! Mulţumiri şi doamnei profesor Manuela Dincea pentru dansul minunat pe care l-au învăţat copiii şi doamnei Andrada Maria Bobiş pentru invitaţie!

Înv. Bara Cristina

vineri, 20 noiembrie 2015

Săptămâna legumelor și fructelor donate

Proiect SNAC
        Elevii voluntari ai claselor a VII-a A si a VIII-a A, indrumati de doamna profesor Ciucas Adriana, au donat 33 kg de legume si fructe Centrului Oaza din Arad.


Prof. Ciucas Adriana

        Elevii clasei a III-a C alaturi de doamna prof. inv. primar, Monica Schillinger au participat la proiectul SNAC, "Săptămâna legumelor și fructelor donate", desfasurat in saptamana 16-20 noiembrie. Elevii au donat fructe si legume copiilor de la Scoala Speciala Arad. Toți au fost mulțumiți și împliniți, atât cei care au dat, cât și cei care au primit. Felicitări cadrului didactic coordonator, Monica Schillinger și copiilor din clasa a III-a C de la Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" Arad. Multe mulțumiri pentru implicare și doamnei Loredana Lacusteanu de la CSEI Arad. 


Insp. prof. Amalia Cojocaru 

Proiect educaţional - clasa a V-a A

       Sub îndrumarea doamnei profesor Halgatina Floare, elevii clasei a V-a A au realizat proiectul "Macheta locuinţei", arătându-şi creativitatea, imaginaţia şi spiritul de iniţiativă. Foarte creativi, elevii au reuşit să confecţioneze machete deosebite. Lucrările au fost prezentate la expoziţia şcolii.
       Bravo!


Prof. Halgatina Floare
dir. clasa V A

marți, 17 noiembrie 2015

Inimoase inimi mici...

       „Inimoase inimi mici, sănătoase inimi mari” este un proiect de informare pe teme medicale, cu accent pe bolile cardiovasculare, adresat copiilor. Proiectul, susţin organizatorii, reprezintă un început foarte bun în sensul creşterii unei generaţii sănătoase, având în vedere că există date statistice care demonstrează o scădere cu cel puţin 5% a bolilor cardiovasculare în rândul celor ce menţin un stil de viaţă sănătos.
         Campania „Inimoase inimi mici, sănătoase inimi mari” a fost anunţată de Adrian Ţolea, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad, în prezenţa doamnei doamnei Erika Stark, director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a dr. Cristian Dină, membru al Comisiei Consultative, a domnului Constantin Cătană, director executiv DSP, a doamnei doctor Mariana Geantă, reprezentant al Primăriei municipiului Arad, a tuturor celor care s-au implicat în mod direct în desfăşurarea acestui amplu proiect adresat elevilor claselor V-VIII din municipiul Arad.
           Durata campaniei este 8 octombrie – 15 decembrie, iar obiectivul principal este acela de a ajuta copiii să dezvolte un stil de viaţă sănătos: să nu se apuce de fumat şi să îşi ajute părinţii şi persoanele apropiate să înţeleagă cum pot fi prevenite bolile cardiovasculare. Evenimentul de lansare al Campaniei „Inimoase inimi mici, sănătoase inimi mari” s-a desfăşurat la Liceul „Sabin Drăgoi”. Pe parcursul întregii perioade, 90 de elevi din cele 22 de şcoli din municipiul Arad au fost implicaţi, sfătuiţi şi instruiţi, iar aceştia, la rândul lor, vor preda cunoştinţele acumulate celor 5200 de copii, colegi de clasă sau de şcoală. Copiii au învăţat ce alimente sunt sănătoase, ce drepturi au, cui se pot adresa dacă au o problema deosebită, cum e alcătuită inima, cum se ia corect pulsul, ce înseamnă tensiune arterială, precum şi principiile de bază ale primului ajutor. 
            Şi de la noi din şcoală a participat un echipaj îndrumat de doamna profesor de biologie, Zgârdea Maria. Miercuri, 11 noiembrie au avut loc activităţile la clasele V-VIII, elevii instruiţi transmiţând cunoştintele dobândite în prealabil.



             
        

luni, 16 noiembrie 2015

Festivalul Ştiinţei 2015

        

   La ediţia a IX-a a „Festivalului Ştiinţei”, care a avut loc vineri, 6 noiembrie, la Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu” din Arad, şi-au anunţat partciparea: patru colegii naţionale din municipiul Arad, nouă licee teoretice din municipiul Arad şi judeţ, trei colegii tehnice din municipiul Arad, cinci licee tehnologice din municipiul Arad şi judeţ, nouă şcoli gimnaziale din municipiul Arad şi judeţ, printre care si scoala noastra, Clubul Copiilor din Ineu, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara, două şcoli din străinătate: Ayios Ioannis Lyceum – Limassol din Cipru şi Şcoala Generală „Fontos Samuel” – Üles, judeţul Csongrad, din Ungaria precum şi şase universităţi din Arad şi din ţară: Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universtitatea de Vest Timişoara, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad şi Universitatea din Oradea.
(sursa: Aradon) 
      Festivalul Ştiinţei este cel mai important eveniment care promovează ştiinţa din învăţământul preuniversitar arădean. Evenimenul şi-a propus şi a reuşit, în cele opt ediţii care au avut loc, să stârnească interesul şi curiozitatea elevilor pentru înţelegerea fenomenelor cu care trăim zi de zi.
           Festivalul Ştiinţei adună împreună elevi, studenţi şi profesori din municipiul şi judeţul Arad, dar şi din marile centre universitare ale ţării şi din străinătate. Curiozitatea, dorinţa de cunoaştere şi interesul pentru ştiinţă adună împreună peste 400 de elevi şi un mare număr de profesori  care prezintă experimente interactive de fizică, chimie, biologie, informatică şi tehnologie.
           La ediţia a IX-a a Festivalului Ştiinţei, care a avut loc loc în data de 6.11.2015 începând cu ora 10.00, la Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu din Arad, au participat: 30 de unităţi de învăţământ din municipiul şi judeţul Arad, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara, 2 şcoli din străinătate: Lykeio Agiou Ioanni din Limassol, Cipru şi Şcoala Generală „Fontos Samuel” din Üles, judeţul Csongrad, Ungaria  precum şi 6 Universităţi din Arad şi din ţară: Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universtitatea de Vest Timişoara, Universitatea Politehnică TimişoaraUniversitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad şi Universitatea din Oradea.
(sursa: Arq)

 

Festivitatea de premiere
 


Foto: Arq si 
prof. Mocanu Liliana