Bine aţi venit la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu" Arad!

director, prof. Aurelian Stana
director adjunct, prof. Lupea Georgiana

marți, 18 februarie 2014

Înscrieri la clasa pregătitoare

         Înscrierile pentru clasa pregătitoare din anul şcolar 2014 - 2015 încep din data de 24 februarie 2014.
         Mâine, miercuri, 19 . 02 . 2014 e Ziua Porţilor Deschise la şcoala noastră.
         Testarea psihosomatică are loc între orele 10 - 18.

Alte comunicări

Condiţii de înscriere în învăţământul primar


         Părinţii copiilor care împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2014 inclusiv, au obligaţia de a-şi înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare.
      Părinţii copiilor care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2013-2014 şi împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2014 inclusiv, pot înscrie, la cerere, copiii în învăţământul primar, în clasa întâi.
       Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2014 inclusiv, pot să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Înscrierea lor se face la solicitarea scrisă a părinţilor, dacă evaluarea psihosomatică a acestora atestă pregătirea copiilor pentru clasa pregătitoare.
         Părinţii copiilor care vor împlini vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2014 inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul şcolar 2014-2015 sau ai celor pentru care evaluarea psihosomatică arată că nu pot parcurge cu succes clasa pregătitoare, îşi vor înscrie copiii la grădiniţă, în grupa mare.
         În cazul în care există solicitări de înscriere în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani după data de 31 decembrie 2014, inspectoratele şcolare / unităţile de învăţământ vor consilia părinţii privind nevoia de a lua decizia în interesul copilului. Solicitarea părinţilor nu poate fi soluţionată decât dacă evaluarea psihosomatică atestă pregătirea copilului pentru parcurgerea clasei pregătitoare. În cazul în care rezultatul evaluării arată că dezvoltarea copilului nu asigură cu succes parcurgerea clasei pregătitoare, copilul va fi înscris în grupa mare.
         Rezultatul evaluării nu poate fi contestat. 

 
                                Evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copiilor
 
       Este coordonată de Centrul judeţean de resurse şi asistenţă educaţională. Perioada de desfăşurare şi adresele la care se realizează evaluarea psihosomatică a copiilor vor fi afişate la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean. Evaluarea va fi programată în intervalul orar 10:00-18:00.

        La încheierea evaluării, rezultatul este comunicat în scris părintelui care a solicitat evaluarea. Rezultatul nu poate fi contestat.




joi, 6 februarie 2014

Premianţii şcolii


                Mulţumiri doamnei profesoare de educaţie plastică - Loredana Oprea - pentru pictura realizată.

Hora Unirii

         În 24 ianuarie elevii ciclului primar au dansat hora Unirii în curtea şcolii, punctând astfel Unirea Principatelor. Apoi au realizat picturi şi modelaje pe această temă.



La biblioteca şcolii

      Aniversarea marelui poet - Mihai Eminescu - a avut loc în 15 ianuarie 2014 la biblioteca şcolii. Elevii au citit, au recitat poezii, au discutat despre datele biografice ale poetului. 
        Totodată, a fost organizată o expoziţie de volume.


Donaţii pentru Crucea Roşie

             Elevii claselor a II-a A, a II-a B, a III-a A, a IV-a A, a IV-a B şi a IV-a D au donat alimente, îmbrăcăminte, jucării unor copii nevoiaşi, conform parteneriatului încheiat de şcoala noastră şi Crucea Roşie - filiala Arad. Mulţumim tuturor pentru pachetele aduse!


La colindat