Bine aţi venit la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu" Arad!

director, prof. Aurelian Stana
director adjunct, prof. Lupea Georgiana

miercuri, 31 octombrie 2012

Parada costumelor de Halloween

          Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranţilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie.
         Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creştine a tuturor sfinţilor.
           Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje şi colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o ameninţare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei vizitate i se va juca o farsă. În alte ţări, Halloween-ul este serbat prin parade şi carnavaluri.
           Câţiva elevi ai şcolii noastre au realizat o paradă a costumelor şi au prezentat dovlecii sculptaţi.

















joi, 25 octombrie 2012

Ziua Armatei

              Astăzi, începând cu ora 10.00, Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, cantonat în Cetatea Aradului - U.M.  01249, şi-a deschis porţile pentru toţi cei care au dorit să viziteze o cazarmă cu puternice rezonanţe istorice.
              Pentru această zi, militarii au pregătit o expoziţie cu tehnică de luptă, un tur al sălii tradiţiilor de luptă şi vizitarea capelei Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”.
              Din şcoala noastră au participat elevii claselor a II-a A, a II-a D, a III-a A, a III-a B şi a IV-a A, alături de doamnele profesor în învăţământul primar, Oarcea Mihaela, Bun Ildiko, Balint Laura, Dreghici Mihaela şi Lupea Georgiana.
              Elevii au urcat în TAB-uri, au observat armele şi s-au fotografiat cu militarii. Printre atracţiile celor mici au fost soldaţii, care erau echipaţi în costume de camuflaj, plasaţi în diferite locuri din incinta Cetăţii şi care au executat câteva focuri de armă. Au urmat apoi exerciţiile demonstrative de urmărire a inamicului, capturarea acestuia şi o demonstraţie de arte marţiale.
              De asemenea, cei care au fost în Cetatea Aradului au putut afla date din istoria acesteia, de la militarii care i-au condus prin diferite zone ale unităţii militare. În sala tradiţiilor de luptă, vizitatorii au putut vedea arme şi echipamente militare din cele două Războaie Mondiale, dar au aflat şi informaţii despre luptele care s-au dus în zona Aradului.























                                                                  Prof.înv.primar, Balint Laura

vineri, 19 octombrie 2012

D-l Goe şi Vizită la Teatrul de Marionete

            Elevii claselor III-VIII au vizionat la Teatrul de Marionete punerea în scenă a pieselor lui Ion Luca Caragiale, D-l Goe şi Vizită. Cu toţii au fost impresionaţi de măiestria actorilor-păpuşari.
            Scenariul şi regia spectacolului sunt semnate de Lăcrimioara Slanko. Din distribuţie fac parte Oana Mihaela Iurcu, Loredana Alexandrescu şi Lăcrimioara Slanko. La reuşita spectacolului au mai participat Ioan Horga – ilustraţia muzicală, sunet şi lumini, Nelu Pitic – scenografie şi pictură, Gheorghe Mureşan – şef producţie şi Elena Hegyi – croitorie.
            Spectacolul «D-l Goe şi Vizită» are două părţi. În prima parte acţiunea are loc într-o gară, în care protagoniştii se află în tren, iar cei din public joacă şi ei în spectacol, sunt călătorii care aşteaptă pe peroane.     
           Cea de-a doua parte a spectacolului este cea în care Ionel Popescu îşi serbează onomastica. A fost un spectacol cu multe schimbări de decor, în care actriţele mânuiesc marionete şi interpretează pe rând mai multe personaje.