Bine aţi venit la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu" Arad!

director, prof. Aurelian Stana
director adjunct, prof. Lupea Georgiana

miercuri, 26 septembrie 2012

Ziua Europeană a Limbilor Moderne

     

         BUNĂ  ZIUA!    GOOD AFTERNOON!  BONJOUR!  GUTEN TAG!


         Ziua Limbilor Europei este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul, învăţarea limbilor străine pe durata vieţii. Ziua Europeană a Limbilor Moderne are ca obiectiv să atragă atenţia  asupra importanţei învăţării limbilor străine şi să sensibilizeze populaţia cu privire la existenţa şi valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, încurajând învăţarea lor.
         Manifestarea a debutat în anul 2001, an care a fost declarat de Consiliul Europei Anul european al limbilor vorbite. De atunci, în fiecare an, la 26 septembrie, în fiecare din cele 45 de state membre ale Consiliului Europei, se sărbătoreşte Ziua limbilor vorbite
         În Europa se vorbesc 23 de limbi oficiale, dar există şi peste 60 de comunităţi autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară.


       În data de 26 septembrie 2012, cu ocazia Zilei Europene a Limbilor Moderne, elevii claselor a VII-a A şi a VIII-a A din şcoala noastră au participat la câte un concurs de cultură şi civilizaţie engleză şi americană.
       Echipele au fost ajutate de colegii lor mai mici, din clasele a III-a A, a IV-a A şi a IV-a B.
       Competiţiile au fost antrenante şi distractive, iar scopul activităţii a fost acela de a-i face conştienţi pe elevi de importanţa limbilor străine.
       Alţi elevi au realizat colaje şi alte lucrări având această temă.























              LA   REVEDERE!  GOOD  BYE!  AU  REVOIR!  AUF WIEDERSEHN!


                                                 Prof. lb. engleză, MIRCEA  ADINA

luni, 24 septembrie 2012

CROSUL INIMII

         Duminică 16 septembrie 2012 s-a desfăşurat  CROSUL INIMII.
        "Ai grijă de inima ta!" si "Hai la cros că-i sanătos" au fost sloganurile care au atras mulţi participanţi pe platoul Primăriei Arad.
         De la noi de la şcoală au participat câţiva curajoşi. Iată-i!




                                                                      Prof. Carmen  Marcu şi Dincea Manuela
                         

vineri, 21 septembrie 2012

Săptămâna Mobilităţii Europene

          Un oraş nepoluat ne dorim cu toţii, aşa că elevii Şcolii Gimnaziale "Mihai Eminescu" Arad au participat la Săptămâna Mobilităţii Europene - acţiune de promovare a mersului pe jos, a bicicletelor şi rolelor pentru responsabilizarea tuturor vizavi de creşterea noxelor, efectului de seră, lipsa exerciţiului fizic şi micşorarea stării de sănătate a tuturor.
           Ziua de vineri a marcat ultima zi a Săptămânii Europene a Mobilităţii la Arad şi, totodată, a celebrat ziua „În oraş fără maşină”.



         Pe strada I.C. Brătianu a fost oprită circulaţia, fiind organizate mai multe concursuri şi întreceri pentru elevi şi preşcolari. Micuţii s-au întrecut în concursuri de biciclete şi role. 
         Doamnele profesoare de educaţie fizică, Marcu Carmen şi Dincea Manuela au fost printre organizatori.
         Au participat elevii şcolii noastre, iar clasa a III-a A, condusă de doamna Balint Laura a contribuit la încurajarea concurenţilor.
         Lista elevilor participanţi:



























marți, 18 septembrie 2012

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE POVEŞTI


           Asociaţia culturală "Ma-Cu-Magia Cuvântului" în colaborare cu Biblioteca Judeţeană "A.D. Xenopol" şi Teatrul Clasic "Ioan Slavici" Arad vă invită la un eveniment unic în România, un festival exclusiv de spus poveşti pentru cei mici şi cei mari.  Dorim să susţinem promovarea valorilor morale, prin înţelepciunea poveştilor tradiţionale din lumea întreagă.
           Participă povestitori din Franţa, Danemarca, Portugalia, Polonia şi din ţara noastră, bineînţeles.
                                                     Programul festivalului:

VINERI - 21 septembrie

                - între orele 10.00-12.00 - deschiderea oficială şi întâlnirea participanţilor la Teatrul de 
            Marionete Arad


SÂMBĂTĂ - 22 septembrie 



                 - între orele 10.00 -12.00 - Atelier de poveşti sustinut de povestitori străini şi cu copii la          Biblioteca Judeţeană;
                 -de la ora 12.00, în aceeaşi locaţie, conferinţa ”Importanţa poveştii în educaţia copilului” - invităm părinţi, profesori, educatori şi artisti.

                 -între orele 17.00-20.00 Festivalul poveştilor, a 2-a zi de festival, la Teatrul de Marionete;

DUMINICĂ -  23 septembrie, participanţii vor face vizite la Centre de plasament din Arad, unde vor povesti pentru copiii instituţionalizaţi; 

                - între orele 17.00-20.00, la Teatrul de Marionete, se vor spune ultimele poveşti ale festivalului, care vor fi însoţite de multe surprize.


                                        VĂ  AŞTEPTĂM  CU  DRAG!

                                                                                               Organizatorii  


luni, 17 septembrie 2012

Bine ați venit!



,,Stimați invitați,
Stimați părinți și bunici,
Stimați colegi,
Dragi elevi

Începutul anului școlar produce de fiecare dată emoție pentru că ne readuce în minte amintiri plăcute.
2012 este anul solidarității între generații. Indiferent de vârstă, putem juca un rol important și beneficia de o mai bună calitate a vieții.
Începem cursurile în 17 septembrie, zi legată de numele lui Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc, inițiatorul și conducătorul primei școli în limba română ,,Școala de la Sântul Sava” 1818.
În același spirit al dedicației absolute, al efortului și al dorinței de cunoaștere, vrem să îndrumăm pașii elevilor noștri pentru a ne mândri peste ani, cu realizările lor pentru că educația primită la școală este esențială în formarea caracterelor puternice.
Obiectivul nostru este acela de a contribui la clădirea viitorului acestor copii astfel ca ei să se întoarcă la școală, plini de recunoștință că le-am acordat instrumentele pentru a reuși în viață. Iar asta înseamnă să dăm dovadă de seriozitate în munca de la clasă și de imaginație în activitățile extracurriculare. Strădania noastră este de a ne ace datoria la clasa la care intrăm. Acesta este succesul școlii, în asta stă performanța, în sala de clasă reușim să-i creștem drepți și buni pe acești copii.
În fața aceleiași responsabilități, invitația mea pentru părinți este să se implice activ în educația copiilor, să fie prezenți în viața școlii alături de profesori.
Elevilor noștri le adresez provocarea competiței, a muncii, a disciplinei și a studiului cu seriozitate. Voi sunteți cei în care investim astăzi cu dăruire și speranță pentru un MÂINE frumos.
Ne bucurăm de prezența alături de noi a reprezentanților oficialităților locale. Le cerem sprijinul pentru un viitor mai bun al școlii românești. Trebuie să fie o lecție pentru toată lumea faptul că cele mai dezvoltate țări ale lumii au plasat educația printre prioritățile lor naționale. Iar atunci când oferi respect obții lucruri durabile, de calitate.
Părinților le adresez rugămintea de a sta alături de școală. Numai împreună cu profesorii puteți face din copiii dumneavoastră oameni performanți în viață.
Fie ca acest an școlar să ne aducă împliniri profesionale, sănătate, forță și energie, speranță, încredere și multe bucurii.
Dumnezeu să ne ocrotească cele mai înalte gânduri și cele mai frumoase vise ale slujitorilor școlii: ELEVI și PROFESORI.”

                                                   director profesor Ilița Moldovean










                                                          Bine ați venit, boboci!