Bine aţi venit la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu" Arad!

director, prof. Aurelian Stana
director adjunct, prof. Lupea Georgiana

vineri, 17 februarie 2012

CANGURAŞUL MATEMATICIAN

Vineri, 17 februarie 2012 a avut loc la şcoala noastră concursul Canguraşul matematician. Au participat 150 de elevi din clasele I - III.
Concursul Internaţional de Matematică Aplicată Cangurul este cel mai popular concurs de matematică din lume, reunind în anul 2010 peste 5.500.000 de participanţi din 43 de ţări.
La începutul anului 1980, Peter O' Holloran, profesor de matematică din Sydney, a creat un nou tip de joc pentru elevii australieni: un set de întrebări cu răspunsuri multiple, corectat cu ajutorul calculatorului, la care să poată participa sute de mii de tineri. Succesul Concursului Naţional de Matematică din Australia a fost imens.
În 1991, doi profesori francezi au lansat jocul în Franţa, sub numele de KANGOUROU, ca omagiu adus prietenilor lor australieni. Asociaţia Internaţională Kangourou sans Frontières, cu sediul în Paris, a răspandit concursul în Europa şi, în ultimii ani, şi în America de Sud şi America de Nord, aducandu-l la notorietatea de astăzi. 
Concursul se desfăşoară de caţiva ani şi în şcoala noastră, elevii obţinand rezultate foarte bune.
Anul acesta le-am urat succes în special boboceilor din clasele I , care au participat la competiţie în număr foarte mare, fiind totodată primul concurs din viaţa lor de şcolar. Puţin mai multă experienţă au avut cei din clasele a II-a şi a III-a care au deja la activ şi alte participări. 
Cu toţii aşteaptă însă rezultatele şi diplomele.
Bravo, copii!


                           Organizator, prof. CILIBIA  CLAUDIA
                           A consemnat, prof. înv. primar, BALINT  LAURA




















duminică, 12 februarie 2012

Fasching - Carnavalul claselor germane

           Vineri, 17 februarie, la ora 18, va avea loc tradiționalul Fasching, la Centrul Armonia (Carrefour). Vor participa toți copiii din clasele cu predare în limba germană de la Școala  Generală ,,Mihai Eminescu” din Arad. 
                               Vă așteptăm cu drag!

                Carnavalul - Fasching  în limba germană - este un obicei vechi, care se păstrează şi azi. Evenimentul constituie un moment de bucurie, de veselie, de cântec şi dans. Ritualul are rădăcini adânci în lumea comunităţii germane, simbolizând triumful luminii asupra întunericului, prevestirea soarelui primăverii şi alungarea iernii.             
                 Faschingul este o sărbătoare mult aşteptată de toţi, dar care presupune şi o serie de pregătiri anterioare. Astfel, cu câteva zile înainte de carnaval, copiii îşi pregătesc măştile, într-o atmosferă specifică, cu cântece şi dansuri populare germane.               
                Carnavalul începe cu parada măştilor . Din alai fac parte zâne, prinţese, prinţi, cowboy, indieni, pisicuţe, negrese şi multe alte costume, care încântă privirea părinţilor şi a invitaţilor.
                Urmează apoi cântece, dansuri tradiţionale, jocuri şi concursuri distractive, astfel încât fiecare participant să se simtă în largul său.
                Fasching-ul este o sărbătoare pe care copiii din clasele germane o aşteaptă cu nerăbdare an de an. 

               Secvenţe video din carnavalul din acest an pot fi urmărite pe adresa:

  http://imaloklasse.blogspot.com/2012/02/fasching-2012-prima-parte.html